HTML

Élet és Birodalom

Tele van a fejem mindenfélével. Nem jó így írni. Pitiáner gondok és teendők teszik ki a napom jó részét, ami baromira nyomasztó. A mai napi ostoba konzekvenia: Nem az élet emészti fel az embert, hanem az élet járulékos szarságai. Emiatt nem csajozunk, kirándulunk, emiatt felejtjük el majdnem Anyuka születésnapját, hogy aztán pironkodva hangoztassuk, mennyire az eszünkben volt az elmúlt pár napban, hétben. Ez az életem - a Birodalom a Birodalomban.

Friss topikok

Linkblog

2011.10.24. 19:47 Lieutenant Bona

Véletlen egybeesés

Nekem tényleg semmi bajom azokkal, akiknek balra húz a szíve. Szívesen beszélgetek (vitatkozom) velük, érdekel, hogyan látják a világot, még akkor is, amikor szerintem rosszul. Mondom, nem vagyok helikopter a kombájnok között, végül lehet, hogy nekik lesz igazuk.

De egy dolog egy politikai oldalhoz tartozni, és más civilnek lenni, és alulról szerveződni, hé!
Értem, hogy a politikától megcsömörlött, politkust helyből az anyjába elküldő választók között jó lenne civilnek látszani, de ti, akiknek 'nem tetszik a rendszer', na ti nem vagytok azok.

Elmondom szépen kronológiailag mi történt. Nem lesznek pontos dátumok, nem ez a fontos, csak a logika, ami mentén építkezik.

Először is megjelenik Gyurcsány csocsózós, kocsmában bratyizós indexes videója, amiben elmondja, hogy az MSZP kommunikációja öreges és régies, bezzeg a Fidesz úgy nyomul, mint az Apple. (Ami szerintem hülyeség, az Apple sokkal dizájnosabb :-)

Mesterházy - tudatosan vagy sem, nehéz megmondani - kiszélesíti a balhét, és pontosan a fenti videóra hivatkozva.

Megjelenik a nem tetszik a rendszer című videó. Egyrészt ugye videós szempontból elég profi anyag, a hangzás rendben van, nem tűnik civilnek. De éppen lehetne, csak ugye elég erősen tercel Gyurcsány fiatalos és lendületes, na meg persze borzasztóan politikementes új pártjának a hirtelen aktivizálódására.

Majd szombatra (civil!) tüntetést szerveznek a 'nem tetszik a rendszer' hívek. És láss csodát ugyanebben a pillanatban Gyurcsány kiszakad és megalapítja a pártot. Megalapítja? Dehogyis. Beül egy már készen lévő báb pártba, amelynek - saját szavaival élve - 'lecseréli az alapszabályát, vezetőségét és nevét'. És ez olyan életszerű ám, hogy volt egy pártocska véletlenül, Gyurcsány meg besétált, hogy neki pont egy ilyen gazdatestre volna szüksége. Micsoda véletlen egybeesés.

Nekem semmi bajom azokkal, akiknek balra húz a szíve. De birkák ne legyenek; ne csináljanak magukból hülyét, és engem különösen ne nézzenek annak, mert ettők okádhatnékom van. Ez egy tökéletesen megszervezett kampány, egy régesrég megkomponált ántré.

A civil szféra megerőszakolása és elkurvítása pedig ahhoz fog vezetni, hogy az emberek a civil kezdeményezésben éppen annyira fognak hinni, mint a politikaiban. Pontosan az az erő tűnik most el, aminek váltania kellene a rendszert, ha már egyszer nem tetszik.

Mert emberek, tegyünk már egy próbát. Az eredmény itt és most nem igazolható, de mondjuk év végére illetve a következő év elejére igazolható lesz. Tessenek lájkolni a 'nem tetszik a rendszer' facebook csoportot, meg mondjuk felkerülni a levlistájukra. Ki fog hamarosan rájuk, mint kormányváltó tömegre hivatkozni? Ki fog az e-mailcímükre szigorúan civil meghívót küldeni?

De az is egybeesés lesz, ne aggódjatok. Hiszen a civilek önként, és naív hevülettel másznak bele a manipuláció szarral teli üstjébe.


Nekem semmi bajom azokkal, akiknek balra húz a szíve. De a hülyéket nem szeretem.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://eletesbirodalom.blog.hu/api/trackback/id/tr643327094

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szak1 2011.10.27. 14:59:32

azert annyit hadd javitsak, hogy a tuntetest tobb, mint ket honappal elore bejelentette mar az egymillioan egyesulet, tehat meg joval a csocso-video es gyurcsany barmilyen akcioja elott. magyarorszagon pedig nem igazan vannak osszeeskuvesek, ha tenyleg segitett volna a bal oldal a videoban, akkor valakinek elobb-utobb eljarna a szaja. nem fog a hangmernoktol a videoban szereplo osszes emberen at dorottyaig mindenki sotet titkokkal a sirba menni

Lieutenant Bona · http://eletesbirodalom.blog.hu/ 2011.10.27. 15:29:09

"a tuntetest tobb, mint ket honappal elore bejelentette mar az egymillioan egyesulet, tehat meg joval a csocso-video es gyurcsany barmilyen akcioja elott. " - ha tervezett akció volt, akkor ez nem véletlen.
Nem összeesküvés abban az értelemben, hogy sok ember egybegyűlt egy teremben, hogy megbeszéljék mi lesz pontról-pontra. De azt sem hiszem - amit Dorottya állít - hogy arra járt egy szövegíró, megírta a szöveget, aztán egy zeneszerző, egy hangmérnök, egy operatőr, egy vágó, egy hangosító cég stb. Jó hosszú lista lehetne. Egy olyan országban, ahol elsétálnak melletted, ha az utcán fekszel kinyúlva.
süti beállítások módosítása